
Bawełna
Bazylia
Bazylia pochodzi z Indii. Jest popularną przyprawą w kuchni włoskiej oraz azjatyckiej.


Brzoskwinia
Brzoskwinia, wspaniały słodki i soczysty owoc, towarzyszy nam w ciepłe dni lata. Kochamy ją za wyrazisty smak i aromat, który pieści zmysły.
Cynamon
Cynamon to najstarsza przyprawa świata, która znalazła zastosowanie nie tylko w kuchni, ale również w medycynie i perfumiarstwie.


Cytryna
Cytryna to drzewo rodzące jasnożółte owoce, uprawiane we wszystkich tropikalnych i subtropikalnych rejonach świata.
Czereśnia
Kwitnąca czereśnia to symbol zwycięstwa wiosny nad zimą.Piękny, wiosenny aromat kwiatów czereśni pozwala przenieść się myślami do sadu pełnego obsypanych biało-różowymi kwiatami drzewek owocowych.


Jaśmin
Jaśmin ma przepiękny, odurzający i głęboki zapach.
Lawenda
Lawenda to prawdziwa duma mieszkańców Prowansji, którzy wykorzystują olejki eteryczne tej rośliny nie tylko do wyrobu kosmetyków, ale także do przyrządzania konfitur, nalewek, deserów i ciast.


Limonka
Limonka jest wykorzystywana w przemyśle spożywczym, perfumeryjnym i farmaceutycznym. Ma kwaśny, cierpki smak i intensywny aromat.
Magnolia
Magnolie to jedne z najstarszych roślin na ziemi! Pojawiły się około 100 milionów lat temu, zaś do dziś – podobnie jak lilie wodne – niemal nie zmieniły swojego wyglądu.


Mięta
Mięta od wieków wykorzystywana jest w kuchni, medycynie i kosmetyce. A wszystko za sprawą mentolu, którego zapach i smak ma właściwości chłodzące i orzeźwiające.
Pomarańcza
Olejek pomarańczowy ma cudowny zapach świeżej pomarańczy, który lubi niemal każdy z nas.


Wanilia
Wanilia to jedna z najbardziej lubianych przypraw na świecie. Swoją popularność zawdzięcza wspaniałemu ciepło-słodkiemu aromatowi, który wprawia w dobry nastrój i nastawia pozytywnie.
Zielona herbata
O cudownych właściwościach zielonej herbaty wiadomo nie od dziś. Od lat cieszy się ona ogromnym powodzeniem.
