Kwitnąca czereśnia to symbol zwycięstwa wiosny nad zimą.Piękny, wiosenny aromat kwiatów czereśni pozwala przenieść się myślami do sadu pełnego obsypanych biało-różowymi kwiatami drzewek owocowych.
Lawenda to prawdziwa duma mieszkańców Prowansji, którzy wykorzystują olejki eteryczne tej rośliny nie tylko do wyrobu kosmetyków, ale także do przyrządzania konfitur, nalewek, deserów i ciast.
Magnolie to jedne z najstarszych roślin na ziemi! Pojawiły się około 100 milionów lat temu, zaś do dziś – podobnie jak lilie wodne – niemal nie zmieniły swojego wyglądu.
Mięta od wieków wykorzystywana jest w kuchni, medycynie i kosmetyce. A wszystko za sprawą mentolu, którego zapach i smak ma właściwości chłodzące i orzeźwiające.
Wanilia to jedna z najbardziej lubianych przypraw na świecie. Swoją popularność zawdzięcza wspaniałemu ciepło-słodkiemu aromatowi, który wprawia w dobry nastrój i nastawia pozytywnie.